Hvad er forskellen mellem en indisk (asiatisk) elefant og en afrikansk elefant?

Både afrikanske og indiske elefanter tilhører elefantfamilien, men er forskellige arter. Mammutter, uddød under den sidste istid, såvel som mastodoner, der boede i Amerika og forsvandt kort før ankomsten af ​​mennesker tilhørte denne familie. Det er derfor, at de fleste af forskellene mellem disse arter er synlige for det blotte øje.

Det er ingen hemmelighed, at elefanten er den største jordiske væsen, der bor på land . For at være mere præcis anerkendes den afrikanske elefant (Loxodonta africana) som den største på planeten og stiger omkring fire meter ved skuldrene. Torsoets længde af et sådant dyr varierer mellem 6 - 7, 5 meter . Massen af ​​et gennemsnitligt individ er 7 tons .

Afrikansk elefant

Indiske eller asiatiske elefanter (Elephas maximus) i alle henseender er ringere end rekordindehaveren:

  • Vækst op til tre meter.
  • Kropsareal - op til seks og en halv meter.
  • Den gennemsnitlige mand vejer 5 tons.

Forskere mener, at den afrikanske elefant er en efterkommer af mastodoner, og forfædrene til indiske elefanter er mammutter.

Indisk elefant

Eksterne forskelle

Afrikanske elefanter har større ører end asiatiske elefanter. I den første type dyr vokser denne del af kroppen til en længde på en og en halv meter afrundet. Ørene af et asiatisk udseende er udvidet og lidt skarpt nedad.

Naturen gav både mænd og kvinder af afrikanske arter med tusks. I "piger" er de dog normalt mindre. I asiatiske elefanter er det modsat: tusks vokser kun i "drenge", og endda ikke i hundrede procent. Indianere blottet for elefant tusinder kaldet Mahna. Afrikanske elefanter har tusinder længere (op til 3, 5 meter), buede. I den asiatiske type elefanter er de kortere og næsten lige.

Elefant i Indien

En afrikansk elefants hud er dækket af utallige rynker og folder . Den indiske har tværtimod en beskeden hårline. Disse to arter varierer også i farve: Afrikanske elefanter er gråbrune, de indianere kan have en farve fra en palette fra dyb grå til brun.

Forfatning og spisevaner

Bagsiden af ​​afrikanske elefanter er næsten lige, lidt konkav, med en stigning i sakralområdet. Asiatiske elefanter varierer, tværtimod, konvekse. Relativ beskeden i størrelse ser den asiatiske kæmpe savanne visuelt mere massiv ud end den afrikanske, da dets lemmer er korte og tykke, i modsætning til lemmerne af en anden art. Strukturen af ​​benene kan let forklares af ulighederne i indian- og afrikanske elefants spiseadfærd. De førstnævnte spiser kun grene og blade, men tøv ikke med at klemme græsset: sidstnævnte taler derimod kun bladene fra grene af træer.

Voksen afrikansk elefant

Trunk - et kendetegn ved elefanter som en art. Dette er ikke rigtig en næse, snarere en indsnævret overlæbe. Ved hjælp af bagagerummet trækker elefanten vejret, får mad, drikker, tager et bad og så videre. Strukturen af ​​denne krop i de pågældende arter er også anderledes. En afrikansk elefants bagkroppe er udstyret med et par fingerlignende processer, mens indianen kun har en sådan proces (øverst).

Forskellene mellem de afrikanske og asiatiske elefanter strækker sig også til fodens struktur. På indiske elefants forben er der fem hover på ryggen - fire. Afrikanske bagben har fem hover (nogle gange fire) og tre bagben.

Asiatisk og afrikansk elefant

Intern struktur og adfærd

Forskellene i organernes og systemernes opbygning af afrikanske og asiatiske elefanter er som følger: den første har 42 ribben, den anden har 38, den første har tredive tre ryghvirvler i halen, og den anden har kun seksogtyve. Der er forskelle i enheden af ​​molarer.

Afrikanske elefanter bliver seksuelt modne i en alder af 25 år . Indiske udvikler sig meget hurtigere: de er klar til at producere afkom allerede i 15-20 år .

Hvad angår karakteren, vinder de asiatiske elefanter. Fra synspunkt af mennesker. Hvorfor? Fordi de opfører sig mere venlige, er de lettere at træne. Asiatiske elefanter derhjemme (i det sydøstlige Asien) hjælper folk med tung belastning og andet hårdt fysisk arbejde. Omkring verden arbejder indiske elefanter i cirkus. Afrikanske elefanter, tværtimod, er meget mere aggressive og værre adlyder mennesket. Men deres uddannelse er teoretisk muligt: ​​det er kendt, at afrikanske elefanter deltog i Hannibals kampagne til Rom i det 3. århundrede f.Kr.

Hvor bor der

Den asiatiske art er udbredt i øst, nordøst og syd india, i øst pakistan, burma, nepal, thailand, cambodja, laos, ceylon, malakka og sumatra. De lever i en bred vifte af områder, fra savannerne overgroet med høje græs til tyk jungle. Besætningen har normalt fra 15 til tre dusin individer. Hovedet er en klog gammel kvinde .

Asiatiske elefant i habitatet

Den afrikanske elefant bor i hele Afrika, syd for Sahara-ørkenen. I begyndelsen var de afrikanske savannegigants levesteder uafbrudt, men i dag er den fuld af lakuner: Denne dyreart lever ikke længere i langt de fleste af Sydafrikas, Botswana, Namibia og Etiopiens territorier; i den nordlige del af Somalia er det slet ikke. Den afrikanske elefant kan leve på de mest forskelligartede landskaber, undtagen ørken og halvøken. Disse elefanter lever i imponerende størrelsesbesætninger. Tidligere i besætningen kunne være op til fire hundrede individer.

Afrikanske elefanter i habitatet

Elefanter af begge arter producerer omkring fem unge i deres liv. Familiebånd er meget stærke i besætninger. En gruppe elefanter kan bestå af hundreder af personer, der er forbundet med blod. Elefanter er nomadiske dyr, de har ikke et bestemt habitat. Elephantbesætninger bruger hele deres liv på farten: de leder efter mad, som de har brug for en stor mængde hver dag og overnatter nær vandområder.

Hidtil er alle kendte arter af elefanter truet af fuldstændig forsvinden, så de er opført i den Røde Bog.

Anbefalet

Hvad er forskellen mellem cellulært polycarbonat og monolitisk polycarbonat?
2019
Hilak Forte eller Maksilak - forskellene og hvad der er bedre
2019
Hvad er forskellen mellem kollektor og børsteløs motor?
2019